Ulykkelig og uden ønsker

Sponsoreret af Bog & Ide

Dette er en bog, der batter, og det er en sag, der viser, hvad litteratur kan, når den er bedst! 

Vi har med Peter Handke at gøre. 

En mand med meninger og en mand med en Nobelpris i litteratur i bandagen – ja, for han er mærket af en tid med sår, en efterkrigstid, hvor hans mor valgte at glide bort og ud af dette liv. 

Det er dét, vi skal læse om i Ulykkelig og uden ønsker, og det er en balancerende læseoplevelse, idet vi undertiden bevæger os rundt i narrativet med bevægende nænsomhed og direkte bagudrettet blik, som gør, at vi som læsere ikke er helt tæt på hele tiden. Det er episodisk og fængende, men det kræver en vågen læser, vil jeg mene; er man det, får man løn i form af en glimrende læseoplevelse. 

Sagen er soleklar, for i 1971 begår Peter Handkes mor selvmord. Han skriver således denne beretning om et levet liv og i erindringsstafet syv uger efter hendes bortgang. Det handler om vold, barnefødsler, abort, ensomhed, kvindeliv og begrænsning i denne tid. 

Det er barsk, og det er nødvendigt. 

Peter Handke

Ulykkelig og uden ønsker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *