Kør din plov over de dødes knogler

Sponsoreret af Bog & Ide

Olga her modtog Nobelprisen i Litteratur for et års tid siden, og det var en fest, for hun kan skrive, og hun har igennem flere år været en seriøs kandidat til prisen!

Så det er fortjent, særligt ud fra dette værk, som er noget af en satire, en komedie med et let anstrøg af krimi og suspense.

Det er lige til lattermusklerne, og der er endog bid i skriften, for der er rig mulighed for at tage fat i den debat, den også, denne bog, vækker; klima og miljø.

Vi befinder os i Polen, det er tæt på den tjekkiske grænse, og her lever Janina. Det gør hun på sin ganske egen måde: afsondret og særegent. hun holder øje med de lokale sommerhusejeres vintertomme huse. Dog er det et bijob, for hun bryder sig ganske mest om at lægge horoskoper, oversætte digte og holde et vågent øje med skovens vilde dyr.

Her har vi problemet, for hun bevidner, hvordan dyrelivet langsomt fornedres, idet døde kroppe hober sig op, og hun mener, at der skal gøres noget, naturen fortæller et og andet, og straks er kampen i gang!

Olga Tokarczuk

Kør din plov over de dødes knogler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *