Dansk Standard

Sponsoreret af Bog & Ide

Kim Leine kender jeg godt – ikke personligt – men ganske enkelt som en forfatter, der evner at skrive mine øjne og min bevidsthed med helt ud over kanten, og jeg kan ikke som sådan spå om det, der sker på siderne – sagt med andre ord: Han formår at skrue et veritabelt godt drama sammen, skabe den dér suspense, der for alvor har noget på sig.

Jeg kender ham de store romaner som Afgrunden, Profeterne i Evighedsfjorden. Nu prøver han i Dansk Standard kræfter med horror og det særdeles alternative. Jeg er vild med det, og jeg er således pludselig meget uenig med den danske anmelderskare, må jeg sige, for de bryder sig ikke om det, sådan umiddelbart.

Men for mig at se er der noget særligt æggende ved at læse om de to søskende, der har en grum fortid i gemmerne, og som netop af den grund på hver deres måder lever med og mod minderne.

Det er grumt, og det er ikke godt, men det er modbydeligt nok og fermt forfattet, så jeg er med.

Det er atypisk. Det er originalt, og det er svært at rubricere.

Det går op i en stor læseoplevelse – ganske enkelt.

Dansk Standard

Kim Leine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *