Septologien

Sponsoreret af Bog & Ide

Jon Fosse er ude med endnu en punktumfri, pletfri fortælling fra Norge, og jeg er rytmisk ruineret i min tankegang, irret til, for det kører bare derudad, sætning for sætning i et svingende swing, sætning efter sætning, og handling er der også.

Jeg har tidligere med stor glæde læst Jon Fosses romaner, særligt trilogien, som han modtog Nordisk Råds Litteraturpris for. Den gjorde indtryk på mig.

Det gør dette værk også.

Vi har nu fået to bind ud af de planlagte syv, og det er altså utrolig originalt, må jeg sige.

Vi følger Asle. Han er maler. Han har mistet sin kone. Han bor i Dylgja. En lille by. Han har liden kontakt med verden omkring sig. Dog har han sporadisk samtaletid med fiskerebonden Åsleik og Beyer, som er galleriejer. Problemet er ikke så meget det mangelfulde, tilsyneladende, det stille liv, for problemet er snarere, at Asle er dobbelteksponeret. Der er med andre ord to udgaver af ham i denne lille by. Og hvem er hvem?

Det er det indre drama, der er i fokus.

Jon Fosse

Septologien I

Septologien II

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *