Is-slottet

Sponsoreret af Bog & Ide

Dette er i sandhed en poetisk perle. Den er nyskabende, for mig som læser, om end den har mange år på bagen, så faktisk er det en nordisk klassiker. Ikke desto mindre rammer den noget underfuldt, noget meget mystisk og inciterende, i sin insisterende tilgang.

Den handler om et venskab mellem to piger. Det er Siss og Unn. De får et og andet sammen, og det er så uforklarligt, og faktisk er romanen, kort som den er, fyldt med dybde, og fyldt med tomme huller, hvor man som læser lades tilbage med gisninger, isninger tillige.

Bag en lukket dør lægger Unn op til, at hun har noget på hjerte, noget hun vil dele med Siss, og det er dén hemmelighed, som forbliver en hemmelighed, læseren jagter!

Det er bragende godt.

Tarjei Vesaas

Is-slottet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *