Blogger-brunch hos Turbine

Sikken udsigt.

Sikken brunch.

Behageligt bloggerbekendtskab.

Det er for mig altid en ære, en glæde, at møde de personer, der skriver bøger. Jeg sætter stor pris på at hilse på de forlag, der sender bøger, og jeg nyder bestemt også at træffe bloggere, når jeg bliver inviteret til arrangementer.

Denne gang fandt mødet om litteraturen sted hos Turbine. Det var en skøn lørdag, den sidste i april 2018, og det var på havnen, sådan kan det skrives.

Litteraturlinjer.dk

Marie havde været godt i gang med forberedelserne, da jeg drejede ind ad døren, og kaffens duftende slør sendte mig beskeder om at fortsætte længere ind i de fine kontorlokaler. Her stod en spændende flok, bloggere og forfatter, blandt andet, endda blandt de retter, vi med rette kunne smage på.

Peter Mogensen placerede sig for bordenden og gik fluks i gang med at fortælle om sin bog I bjørnens kløer– en sandfærdig, ganske fiktiv fortælling af den spændende slags, sådan en med bid, og hvor sætningerne har en negl boret ind i dig. Peter Mogensen har såmænd skrevet en vaskeægte politisk thriller, allerede solgt til filmlærredet.

Han fortalte vidt og bredt og ganske direkte om tilblivelsen af bogen, og han ramte indledningsvist, hvordan han fandt på at give sig i kast med et bogprojekt, og faktisk slog han også fast, at han nok ikke var gået i gang med arbejdet, hvis han på forhånd havde vidst, hvor svært, hvor krævende, det ville være. Jeg blev straks fanget af historien om, hvorfor han gik i gang. Det var sådan, at han var på ferie med sine børn i Toscana, hvor han har et hus. Han havde ikke lyst til at læse nogen af de bøger, der var at finde der, og han var ikke faldet over nogen i lufthavnen. Så måtte han da hellere skrive sin egen. Straks tog den ene sætning den anden, og han skrev gerne halvtreds sider ad gangen.

Børnene hyggede sig i varmen imens.

Jeg hyggede mig i varmen omkring denne brunch, og jeg er sikker på, at det også var tilfældet for de andre.

Tak til Turbine.