I bjørnens kløer

I bjørnens kløer af Peter Mogensen

Titel:I bjørnens kløer

Forfatter:Peter Mogensen

Forlag:Turbine Forlaget

Sidetal:426

Udgivelse:2018

Blyantsbedømmelse:✏️✏️✏️✏️

Peter Mogensen kender vi mest af alt fra virket som politisk kommentator. Nu får vi også muligheden for at lære ham at kende som forfatter. Han har nemlig med I bjørnens kløerskrevet sin første politiske spændingsroman.

Den handler om det lederskab, Danmark har i FN-regi. Det er her, Danmark blandt andet skal tage stilling til, om Tjetjenien skal have mulighed for at løsrive sig fra Rusland. Det er Rusland meget opmærksom på, og Sorokin, præsidenten, er ikke sen til at angribe på sin måde. Dette valg skal træffes inden for meget kort tid, og det kan altså få fatale følger, især hvis Tjetjenien løsriver sig for alvor, for vil det ikke sætte USA på verdenskortet som førende magt?

Litteraturlinjer.dk

Det er sagens kerne, men der er naturligvis mere end det.

Henrik Foss er her bragt i spil. Han er tidligere jægersoldat, og han er kronprinsen i oppositionspartiet Venstre. Han øjner rollen som udenrigsminister. Han venter og venter, arbejder i det skjulte, og så sker det: Hans sønner og ekskone bliver taget til fange, og virkeligheden giver ham en ordentlig lussing. Der er krise, privat såvel som nationalt.

Denne thriller udspiller sig på få dage, og der er en rasende fart over feltet, må jeg sige. Det er kampen for overlevelse, igen nationalt og personligt. Det er et drama, og den får ikke for lidt. Ser vi en Guillou og Davidsen i Mogensen? Et godt mix i al fald.

Litteraturlinjer

Velkommen til inderkredsen, til det, der foregår bag lukkede døre, når der snakkes politik.

Det er ikke umiddelbart en genre, jeg ’dyrker’, men der er action og mulighed for ’underholdning’ her for den hårdhudede læser.

Tak til Turbine Forlaget for at sende mig denne roman til anmeldelse.