Linjer om Authors in Aarhus

Stiller du dig selv spørgsmålet, hvad Authors in Aarhus dækker over? Det er såmænd afgørende for dig som litterært interesseret menneske at dvæle lidt ved det.

  • Det er regionens internationale forfatterscene.
  • Det er et arrangement, hvor udenlandske forfattere viser ansigt og giver plads til en udbytterig samtale om romaner.

Det er et gedigent samarbejde mellem Aarhus Kommunes Biblioteker og Aarhus Universitet, og du kan som læsende læsehest komme med.

Det er sikkert og vist, at der bliver gået i dybden med litteraturen, og det er helt afgjort, at det er verdensklasseforfattere, der slår vejen forbi Aarhus til en snak om fiktion og forfatterskaber.

I år er det lagt fast, at der vil være besøg af:

Jeg vil som litterær agent for Litteraturlinjer være repræsenteret, når Yu Hua fortæller om sit forfatterskab, og ganske sikkert kommer vi ind på Fortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blod og At leve, som Forlaget Klim har udgivet.

Jeg vil også glæde mig til at berette om Siri Hustvedts besøg, og du kan eventuelt forberede dig til besøget ved at læse mit forfatterportræt af hende her.

Lad os for en god poetisk skyld betragte de to forfattere i korte vendinger.

Den syvende dag af Yu Hua

Om Yu Hua

Yu Hua kom med nød og nåde igennem mellemskolen, og sidenhen for han direkte i lære som tandlæge, om hvilken periode han fortæller, at det, man ser i folks munde, er et skræksceneri. Derfor ønskede han da også så ganske eftertrykkeligt at beskæftige sig med noget andet – og det blev, tak for det, tankevirksomhed og formidable fortællinger. Han er født i Hangzhou i provinsen Zhejian, og fødslen fandt sted i 1960. Derfor voksede han op under Kulturrevolutionen i Kina, en særdeles spændstig situation.

Om Siri Hustvedt

I 1955 blev Siri Hustvedt født i Northfield, Minnesota.

Navnet leder tankerne hen på de nordiske lande, og hendes familietræ har da også rødder, der rækker ned i den norske muld.

Hun udfolder sig som digter og forfatter i USA, hvor hun også har en Ph.d. fra Columbia Universitet.

Siri Hustvedt skriver gerne om identitet og kvinder i et amerikansk rum, og hendes fortællinger kan karakteriseres som forførende og flydende, hvori en intelligent og stemningsfyldt åre strømmer. Noget af det fineste ved hendes forfatterskab er de nuancerede og indfangende personportrætter, hun bygger fortællingerne op omkring.

I Danmark er det Lindhardt og Ringhof, der er garant for hendes forfatterskab. Se mere her.

*Sponsoreret.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.