Linjer om “Lysende republik”

Titel: Lysende republik

Forfatter: Andrés Barba

Oversættelse: Ane-Grethe Østergaard

Forlag: Skjødt Forlag

Sidetal: 181

Udgivelse: 2018

Blyantsbedømmelse: ✏️✏️✏️✏️✏️

”Fra tid til anden dukker en forfatter op, som ikke bare registrerer ting, men optegner en helt ny virkelighed, der kan kaste lys over vores mørkeste følelser.”

Sådan står det skrevet om denne roman, og jeg vil nu begive mig ind i den jungle, denne fortættede fortælling må siges at være – på mange planer. Jeg vil gerne fastslå, at der her optegnes en ny virkelighed, ganske enkelt, og hvor har denne virkelighed sat mange tanker i gang hos mig.

Kort om mit indtryk af romanen:

Mageløst. Tankevækkende. Urovækkende. Denne korte roman, skrevet af Andrés Barba, har det hele, særligt spænding. Jeg er fan, og det skinner igennem her. Uhyggelige, særligt originale billeder, især! Hvad har vi fat i? Det er en nyudgivelse fra Skjødt Forlag, og det er et brag. Den har hjemtaget Premio Herralde 2017, og … uddybende linjer.