Linjer om “Mordet på kommandanten”

Jeg kan ikke være i mig selv af lutter spænding.

Jeg meldte faktisk følgende ud, da jeg fik forsiden af bogen at se:

AAAAAAH!!!! Jeg går i hi, sover, så tiden føles kort, og står op, når denne kan læses, og så isolerer jeg mig og læser, læser, læser!!! Jeg vil være som Kafka Tamura i “Kafka på stranden”, alene i en træhytte i en forladt, mytisk skov, alene og fordybet!

Det er typisk Murakami, vi har fat i her, forlyder det, og Mette Holm, oversætter af Murakamis værker, har fortalt, at det er mere Kafka på stranden end det er Trækopfuglens krønike, og hun må om nogen virkelig kende til hans forfatterskab.

Mette Holm kan med fordel følges på Instagram. Her kan du følge oversættelsesprocessen.

Forlaget Klim udgiver dette værk, som kommer i to bind; første bind den 24. maj 2018 og andet bind den 18. oktober 2018.

Forlagets beskrivelse: En seksogtrediveårig portrætmaler svigtes af sin hustru, og efter et roadtrip i det nordlige Japan flytter han ind i et hus oppe i bjergene, som har tilhørt en berømt, gammel maler.

Huset ligger på kanten mellem to vejrlig, mellem to verdener, og snart begynder mærkelige ting at ske. En nat hører den yngre maler en puslen oppe fra loftet, og dér finder han et uhyggeligt, men dragende maleri. Han kan ikke slippe billedet, som synes at igangsætte en kæde af hændelser. En underlig ringlen lyder nu fra skoven, samtidig med at maleren fornemmer, at han ikke er helt alene i huset.

Haruki Murakami og Litteraturlinjer samt Martin Rytter Handberg

Men han kan dele det, der sker, med den hjælpsomme genbo, Menshiki, som har betalt ham fyrsteligt for at male sit portræt, og hvis skæbne på mystisk vis væver sig ind i hans egen.

Første bind i Murakamis store tobindsværk.