Drabelige fortællinger

Drabelige fortællinger

Titel: Drabelige fortællinger

Forfatter: Bernard Quiriny

Forlag: Den Franske Bogcafés Forlag

Sidetal: 272

Udgivelse: 2017

Blyantsbedømmelse: ✏️✏️✏️✏️✏️

Der er her tale om en samling skæve og uforudsigelige historier, alle skrevet af den belgiske forfatter Bernard Quiriny. Han brager igennem med disse lettere aparte fortællinger, som vækker mindelser om en vis Jorge Luis Borges.

Jeg er helt oppe at ringe, hoppe, danse, for det er en fremragende fiktion, for pokker. Det er originalt ud i alle ledder og kanter, især den enkelte fortællings fortæller, en særegen og i sig selv inspirerende fortæller, er noget for sig. Jeg kan nævne, at vi møder en litteraturkritiker, der ser sig sur på forfattere, og han sætter sig for, dag for dag og i løbet af én måned at slå en anerkendt forfatter ihjel.

Quiriny beskæftiger sig med den menneskelige måde at være til på, og han bevæger sig således ind over seksualitet, sygdom und so weiter.

Lys op og læs

Der er fortællingen om sømanden, der lider af en så sjælden sygdom, som faktisk forårsager, at hans knogler ganske enkelt forsvinder, opløser sig selv, og det er besættende, farefuldt, ikke sandt? Der er denne fortælling om en epidemi, der gør, at man bliver helt og aldeles blå, når man har dyrket sex. Og der er denne fortælling om en mand, der gør sig visse seksuelle forestillinger, og det ender med, at de kvinder, han tænker på, bliver gravide af dette tankeflow, de uvilkårligt rammes af.

Det er surrealistiske historier, der får tilføjet en vis stil, det makabre, det modbydelige, men de er ligeledes spækket med sjov og underfundige virkemidler.

Det er fremragende, ganske enkelt.

Jeg siger mange tak til Den Franske Bogcafés Forlag for at sende mig denne til anmeldelse.

 

Andre Litteraturlinjer:

Tarjei VesaasDrømmen og Hjulet Batzer & Co