Bøgernes verden

Rejs ud i litteraturen

Titel: Turen går til bøgernes verden – en litteraturguide til rejser

Forfatter: Kathrine Tschemerinsky

Forlag: Politikens Forlag

Sidetal: 132

Udgivelse: 2017

Blyantsbedømmelse: ✏️✏️✏️✏️

Så kan rejsen indledes.

Hvor går turen til, spørger du måske, og svaret skal jeg straks sende dig her på Litteraturlinjer. Det er såmænd en rejse udi bøgernes verden, og den er fremragende, ganske enkelt.

Spørgsmålet er undertiden: ”Hvad skal jeg læse på min næste rejse?” Bogen Turen går til bøgernes verden svarer omgående på det.

Faktisk er den så direkte, at den side for side udfolder skarpe omtaler af bøger fra en bred vifte af destinationer, nogle mere populære og velkendte end andre. Det er alment kendt, at skønlitteraturen kan være med til at skabe dybde i forhold til det ophold, man er ude på. Rejser du til Istanbul, vil det netop være fordelagtigt, virkelig fremragende, at stifte litterært bekendtskab med Orhan Pamuk. Rejser du til New York, kan Paul Austers New York Trilogi på det varmeste anbefales.

Denne lille, søde og lommevenlige bog bærer undertitlen ’en litteraturguide til rejser’, og kort og godt kan der spørges: ”Hvad venter du på?”

Den er opdelt i fire dele; Afrika og Mellemøsten, Americas, Asien og Oceanien samt Europa.

Skriv og rejs

Puds brillerne og kast dig ud i det litterære hav.

Det er nu muligt for alvor at begive sig ud i fænomenet ’at læse efter destination’. Tager du således til den Arabiske Halvø, vil du i denne guidebog møde en invitation til at gå i krig med Thorkild Hansens Det lykkelige Arabien. Er det Israel, der kalder, er det Amos Oz og En fortælling om kærlighed og Mørke, du støder på som guide. Det er Norwegian Wood, der kalder på din læsende bevidsthed, hvis det er Japan, du besøger, og det kan jeg ærligt talt godt forstå. Det er – blandt andet – Fjern Stjerne, der står for skud, når du rejser til Chile.

Det er mageløst, og det er faktisk temmelig interessant.

Tænk sig at kunne sidde i sin lænestol og tage på rejse rundt i hele verden, med litteraturen ved sin side og en varm kop kaffe i hånden! Smukt.

Tak til Politikens Forlag for at sende mig ud på rejse.

 

Andre Litteraturlinjer:

Paul Auster - VinternoterBonsai af Alejandro Zambra