Himlens Fange

himlens-fange

Titel: Himlens fange 

Forfatter: Carlos Ruiz Zafón

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Sidetal: 303

Udgivelse: 2015

Blyantsbedømmelse: ✏️✏️✏️

Dette er tredje bog i en perlerække af gotiske fortællinger fra Barcelona i og omkring den Spanske Borgerkrig.
I første fortælling mødte vi Daniel Sempere, som søger efter livsvigtige svar i forbindelse med den bog, han vogter over, og dertil får han hjælp af Fermín. I anden roman er det David Martín, der har taletid, og han har også en klar forbindelse til Sempere & Sønner (antikvarboghandel i Barcelona).

I Himlens Fange træder Fermín ind på scenen, for nu skal vi høre hans fortælling, hans perspektiv på de særlige sager, der omgiver Barcelona.

Vi befinder os i 1957, og Daniel er blevet gift med Bea, som han jo ret beset forelskede sig ganske mere end bare lidt hovedkulds i i Vindens Skygge. Han er tilmed blevet biologisk fader til Julian, og sammen driver de Sempere & Sønner. Fermín er desuden stadig en vellidt ansat i foretagendet.

Fermíns fortid folder sig ud, og det er befriende, for i de to foregående romaner har den været omgærdet af et uigennemtrængeligt slør.

Hvad igangsætter opklaringen? Jo, en meget urovækkende fyr sætter sine klamme fødder i boghandlen en regnfuld dag for simpelthen at erhverve sig det dyreste eksemplar, de har udstillet, ”Greven af Monte Cristo”, og han signerer den med en besked til Fermín, hvorefter Daniel på det mest bestemte catalanske får besked om at give den direkte og hurtigt videre til Fermín. Således kan Daniel måbende nikke.

Fermín fortæller, fordi han erindrer denne ældre herre, om en tid, der ligger 20 år tilbage. Derigennem hitter vi ud af, at Fermín har været indespærret i fængslet Montjuic, hvor særligt én af de mange fængselsinspektører træder frem som manipulerende og modbydelig.

Det viser sig, at Fermíns medfange, hr. Salgado, gemmer på en nøgle til en stor skat, og Fermíns nysgerrighed er vakt. I en celle tæt ved befinder David Martín sig (hovedpersonen fra Englens Spil), og han har for vane ustandseligt at tale med personer, der i al fald ikke er fysisk til stede. Han har også én gang en hjælpende hånd med i spillet, og dette gør, at Fermín kan flygte fra fængslet, dog med løftet om at han vil finde frem til en person, der har stået David Martín meget nær. Og så har han jo også en nøgle til en skat i lommen!

Derved er spændingen holdt i kort snor, og en fjerde, afsluttende roman er på trapperne!

 

Andre Litteraturlinjer: