Kærlighed & Showbusiness

Kærlighed & Showbusiness

Titel: Kærlighed & Showbusiness

Forfatter: Charles Bukowski med illustrationer af Robert Crumb

Forlag: Fahrenheit

Sidetal: 48

Udgivelse: 2018

Blyantsbedømmelse: ✏️✏️✏️

Det fortælles, at i midten af 1980’erne fik tegneserielegenden Robert Crumb en henvendelse fra John Martin, der i 60’erne grundlagde forlaget Black Sparrow Press og sidenhen udgav Charles Bukowskis romaner, noveller, digte og essays. Her lød forslaget, at Crumb skulle illustrere to af Bukowskis noveller. Dem har vi så nu ’endelig’ fået på dansk.

Det er Henrik List, der har oversat disse to noveller, der er sprunget frem netop nu.

Det er – som vanligt – meget kontant, noget beskidt. Det handler om sex, druk og undergrund. For at gå konkret til værks vil jeg fremhæve novellen, hvor Harry og Gloria har et og andet kørende, ganske på distancen, for hun er at finde på en lukket afdeling, forstyrret som hun er, mens han kværner derudad, med kvinde og alkohol og tanker om, hvornår man er sig selv, hvad der er livet, und so weiter!

Litteraturlinjer

Her tvinges man ganske enkelt til at stoppe op og tænker, mærke telefonens kimen, for det er så typisk med Bukowski, at mens man lige er godt i gang med noget, afbrydes man.

Dette er særlige Bukowski, det er berigende at se disse to fortællinger omsat i illustrationens perspektiv, og det føjer nyt til det forfatterskab, der ikke er andet end blot åbnet op på klem for det danske publikum. Spørgsmålet er, om vi kan ’holde’ til mere.

Mange tak til Forlaget Fahrenheit for at sende mig denne til anmeldelse.

 

Andre Litteraturlinjer:

Den hemmelige historie om Twin PeaksTegneserier for voksne - mørkets skønhed