Breve til en ung forfatter

Breve til en ung forfatter - Colum McCann

Titel: Breve til en ung forfatter

Forfatter: Colum McCann

Forlag: People’s Press

Sidetal: 165

Udgivelse: 2017

Blyantsbedømmelse: ✏️✏️✏️✏️

Hvordan skriver man en roman, hvordan får man læsere til det, man skriver?

Spørgsmål kan undertiden hobe sig op, alt imens det hvide papir, man har placeret foran sig selv ikke just udfylder sig selv, og spørgsmålet bliver stadig mere presserende, for hvordan opfylder man sin drøm om at kunne betræde de forfatterfine sandaler og vandre ud fortællingens fine skrivende stil?

Angst for det hvide papir. Mange kender til den, angsten. Også Colum McCann, nulevende forfatter med store vingeslag, blandt andet med Danser. Han har kunnet tapetsere sit badeværelse med afslag, indtil han pludselig ikke fik tid til det længere, da han slog igennem med sine fortællinger. Da meldte det næste spørgsmål sig: Hvordan skal man tackle anmeldelser, især de mindre gode, eventuelt de decideret dårlige?

Dette er, hvad Colum McCann, blandt andet, skriver om i denne bog, og han trækker på sin store erfaring som underviser i at skrive skønlitterært.

Colum McCann indledte for så vidt denne bog med at skrive små indlæg/tekster til sin hjemmeside, uploadet hver fredag, og således formede sig en rød, rådførende tråd til den vordende forfatter.

Denne tråd er nu nået frem i bogform, og du kan meget belejligt, du skrivende selv, stifte bekendtskab med den.

Du vil som læser se, at det er praktiske råd, der er på færde: Hvilken kraft rummer sprog, hvorledes lyder skriveprocessen, hvordan skal man få sig selv (teksten) udgivet? Det vil vise sig, at bogen også rummer tanker og overvejelser, der går i retning af det at være forfatter, hvad det vil sige for en selv, det er en slags rolle, og denne rolle kaster uvilkårligt mange spørgsmål af sig. Det fører kriser og udfordringer med sig. Det er et ærligt – fornemmer jeg – indblik i det McCanske liv som forfatter, og det er ganske spændende.

Det er i sandhed en bog til dig, der gerne vil have et nuanceret indblik i et mangefacetteret skriveværksted, og den kan anbefales!

Jeg siger tak til forlaget People’s Press for at sende mig dette anmeldereksemplar.

 

Andre Litteraturlinjer:

At leve af Yu HuaFire mænd - Litteraturlinjer - boganmeldelse