Magisk Murakami-medley

Den tredivte dag af den tiende måned oprandt, og jeg var spændt som en tråd i et hardboiled eventyr, fanget af forventning om mr. Murakami.

Litteraturlinjer - haruki-murakami

Til prisoverrækkelsen på Odense Rådhus gik han med rolige skridt frem mod sin plads og så sammen med sine forventningsfulde fans, hvordan symfoniske toner spredte sig rundt i rummet, og hvordan japanske trommer rungede tankevækkende spændende.

Litteraturlinjer - sostrup-kloster-murakami-ii

Det, jeg så frem til, blev en gedigen glæde, for Haruki Murakamis tale blev smukt iscenesat af hans ro og refleksion, som smitter så grundigt af på mig. Talen faldt på skyggen som genstand, som begreb, og vi blev opfordret til at invitere vores skyggesider ind.

Den tredivte dag af den tiende måned blev afløst af sin efterfølger, den enogtredivte, og jeg var glad som en sommerfugl i 1Q84, der flyver rundt og spreder stemning.

I det fyldte auditorium på Syddansk Universitet blev vi budt op til dans, dans, dans og til en ouverture af melodiøse ord og sætninger som røde tråde i forfatterskabet, blandt andet; ”You dream, when you’re asleep, writers dream, when the are awake, I dream a dream, when I’m awake, and wupti, there’s a book.”

Det var i sandhed en drømmelogisk rejse ind i et fascinerende forfatterskab.

Den første dag af den ellevte måned oprandt, og jeg svævede som en trækopfugl på himlen, bjergtaget af de forudgående dage, bevæget hid og did af mr. Murakamis magiske perspektiver.

Litteraturlinjer - sdu-iiiSostrup Slot dannede rammen om en dag med besøg af mr. Murakami, og publikum sad med nærvær og interesse helt uden på tøjet. Her blev der endda afsat tid til spørgsmål fra publikum – sikken glæde!

På mit spørgsmål, som jeg skød af sted fra min indre brønd, omhandlende hans fascination for brønde, svarede han direkte, at: ”I go deep under the ground in order to find my inner core”.

Da jeg kom hjem til Langå og nød de litterære rytmer, han – mester Murakami – havde søsat i mit sind, så jeg en kat krydse gaden, og i mit hjerte sagde det klik.

 

Andre Litteraturlinjer:

Haruki Murakami - Litteraturlinjer