Albions datter

litteraturlinjer-albions-datter

Titel: Albions datter

Forfatter: Ilka Tampke

Forlag: Cicero

Sidetal: 378

Udgivelse: 2016

Blyantsbedømmelse: ✏️✏️✏️✏️

Ilka Tampke er braget igennem hele verden med romanen om Ailia – en vaskeægte historisk fantasy-roman, der betager mange læsere med spirituelle scener og mytologiske møder samt holistisk naturtilbedelse.

Vi bliver sendt tilbage til jernalder og England, nærmere bestemt til år 43, hvor ’skind’ er afgørende for livet i Albion-flokken. Desværre har Ailia intet skind at forholde sig til, ligesom hun ej heller har familie at relatere til, idet hun blev efterladt som spæd. Derfor har hun ikke ret til at være med i ceremonier og end ikke ret til at blive gift.

Ailia møder en mand, og hun lokkes af ham frem til en ilde set rejse, som involverer farer, men som også skaber grobund for at opbygge viden og lærdom, og Ailia er af natur særdeles nysgerrig.

Det skal undervejs vise sig, at Ailia besidder særlige kræfter, magiske af en art, og det kan undertiden hjælpe hende.

Ailia er blevet indført i medicinkunsten på denne tid af sin Madmor, og således kan Madmor bevidne, at der er noget specielt på færde med Ailia. Hun vil muligvis kunne hjælpe stammen, nu når den romerske hær rykker nærmere.

Der er skabt en sammenhængende scene for ’action’, og man er da også meget spændt som læser – hvorfor?

Jo, Tampke er glimrende til at docere spændingen; hun farer ikke frem med utålmodighed og fokus på de store scener, nej hun er god til at dvæle ved de små, centrale hverdagslige scener, hvor man som læser får godt indblik i de enkelte handlemåder i jernalderen – helt ud i de små, nærgående detaljer.

Tak til Rosinante & Co for anmeldereksemplar.

 

Andre Litteraturlinjer:

Uendelige verden - læs Follett