Alice – Spøgelser, overalt – Sommerhus, senere

Judith Hermann - novellesamling

Titel: Alice – Sommerhus, senere – Spøgelser, overalt

Forfatter: Judith Hermann

Forlag: Batzer & Co

Udgivelse: 2011, 2017, 2017

Blyantsbedømmelse: ✏️✏️✏️✏️✏️

*Sponsoreret af Bog & Idé.

Du kan købe bøgerne her.

Det er vigtigt for mig at fremhæve, at Judith Hermann kan noget særligt med sproget, og det er væsentligt at vide, at det drejer sig om ord, der giver så god mening, og mange gange er der flere betydninger, mange dybder at holde sig for øje, når man læser noveller skrevet af hende. Lad os tænke på Raymond Carver i en tysk, kvindelig udgave. De er noget så gennemarbejdede, disse noveller; her tre novellesamlinger.

Læs og nyd roen hos Litteraturlinjer

Alice:

Her møder vi Alice. Hun er sidst i trediverne. Hun rejser – både geografisk og i mental forstand. Først og fremmest bearbejder hun i tankerne dødsfald, som hun har oplevet på tæt hold, det kan være en samlevers død, et familiemedlem eller en ven. Altid er det mænd, det drejer sig om. Vi bevæger os rundt med hende, ganske i Berlin, i Italien og i det indre, ganske meget. Det er smukt, det er bevægende.

Litteraturlinjer.dk

Sommerhus, senere:

Judith Hermann debuterede med denne novellesamling. Det var i 1998, det var i Tyskland, og straks bragte den hende hæder, og hun blev udråbt som en fremtidig stor forfatter. Det må siges, at hun har levet op til det ’prædikat’. Her er der tale om ni noveller. De fortæller ganske sparsomt og alligevel med en utrolig dybde om ensomhed og det at gøre en dyd ud af ikke at beslutte sig for noget i sit liv. Der er utallige referencer, som virkelig gør stor gavn her i bogen: PJ Harvey og David Bowie, og vi bevæger os rundt på caféer, klubber og med LSD samt kokain i baghovedet, på sin vis. Uha, det er godt.

Køb en bog hos Litteraturlinjer

Spøgelser, overalt:

Denne samling består af syv fortællinger. Alle handler de på den ene eller anden måde om relationer, ganske uafsluttede regnskaber mellem mennesker, som oftest. Det er såmænd syv kvinder, der deler særlige forhold: De er i trediverne, de er storbymennesker, og de forsøger at fastholde illusionen om det gode parforhold, om end det ikke er virkeligheden for dem. Vi tager til Norge, Italien, Tjekkoslovakiet, Island og USA, så der er en vis spredning at spore.

Mange tak til Bog & Idé for at sende mig denne bog til anmeldelse.

 

Andre Litteraturlinjer:

litteraturlinjer-afgrundenFire mænd - Litteraturlinjer - boganmeldelse