Vuggesang

Vuggesang

Titel: Vuggesang

Forfatter: Leïla Slimani

Forlag: Rosinante & Co

Sidetal: 221

Udgivelse: 2018

Blyantsbedømmelse: ✏️✏️✏️✏️

Vi har her fat i en psykologisk thriller, som hjemtog den største pris i Frankrig, Goncourt-prisen.

Det er barnepigen, der er i fokus, og romanens indledning vil jeg med stor glæde fremhæve, for den er stærk. Den slår slet og ret fast, at barnepigen myrdede barnet. Dermed understreges det også, at vi som læsere ikke skal bruge tid på at gemme spor til videre tanke, for morderen skal netop ikke findes gennem læsning.

Her er det mere det psykologiske portræt, der vokser igennem skrift og handling.

Litteraturlinjer.dk

Vi er i Paris. Vi møder Myriam og Paul. De har et hektisk arbejdsliv, og de vil gerne balancere det en kende – ved slet og ret at hyre en barnepige. Så kan de fokusere på karrieren uden kvaler. Louise er den bedste til jobbet, det er de ikke et sekund i tvivl om. Mila og Adam skal nu knytte bånd til Louise.

Alt ser så godt ud i begyndelsen. Forældrene har svært ved at begribe, hvor heldige de er, for de går bestemt ud fra, at det ikke sådan uden videre er let at finde en velegnet barnepige til deres børn. Hun gør rent, og hun er fremragende i et køkken, og hun er utrolig omsorgsfuld.

Læsning i det fri

Det er næsten for godt til at være sandt – faktisk er det for godt!

En nagende mistillid stikker sit ansigt frem, men den skubbes bagud i tankekøen igen, for det kan jo ikke have sin rigtighed. Hun er jo så god ved børnene.

Jeg vil ikke fortælle mere her, for en del af læsningen, faktisk størstedelen, er at lade sig henføre til beskrivelsen af forholdet mellem barnepige og børn, mellem forældre og barnepige, for det er herigennem, forståelsen optræder, den gruopvækkende forståelse.

Lad det være udgangsreplikken.

Glæd dig til en hjertegribende beretning.

Mange tak til Rosinante & Co for at sende mig denne bog til anmeldelse.

 

Andre Litteraturlinjer:

Uendelige verden - læs Follett