Den blinde morder

Den blinde morder af Magaret Atwood

Titel: Den blinde morder

Forfatter: Margaret Atwood

Oversættelse: Lisbeth Møller-Madsen

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Sidetal: 640

Udgivelse: 2018

Blyantsbedømmelse: ✏️✏️✏️✏️

*Sponsoreret af Bog & Idé.

Du kan købe bogen her.

Margaret Atwood oplever for tiden en renæssance. Det må siges, og den er simpelthen så fortjent, så fortjent. Det er disse meget – undertiden dystopiske – fængende portrætter, gerne af kvinder, og det er skæbner at forfølge. Jeg synes virkelig godt om det.

Du har muligvis mødt ovennævnte perspektiv i Tjenerindens fortælling og Alias Grace, sidstnævnte med glæde anmeldt her.

Igen har vi her fat i en spændende fortælling om to søstre. Det er Iris og Laura. De har et forhold, der har slået knuder på sig selv, og Iris er nu tæt på døden, føler hun, og et behov for at berette om forholdet opstår, det er barnebarnet Sabrina, der må lægge øre til, og det er vi også inviteret med som læsere, så fint og fornemt – en ganske spændende ramme.

Dog er der den krølle på fortællingens snor, at Sabrina ikke har kontakt til sin mormor, og dette brud skal findes Lauras pludselige død, altså Iris’ søsters død. Hun dør kort efter Anden Verdenskrig i en mystisk bilulykke, og hendes mand dør såmænd få år efter, og han stod som en stor herre udi forretningsverdenen. Der er mystik, der er spænding, og det er dragende, især for Iris, som i sin roman Den blinde morderundersøger det, og det er denne roman, der er en ramme i rammen, en fortælling, som Sabrina gerne skal læse, når Iris har stille sine laksko for sidste gang.

Det er temmelig inciterende.

Mange tak til Bog & Idé for at sponsorere denne bog til anmeldelse.

 

Andre Litteraturlinjer:

LitteratursidenSæt og match af Álvaro Enrique