Ting vi mistede i ilden

Ting vi mistede i ilden

Titel: Ting vi mistede i ilden

Forfatter: Mariana Enriquez

Oversættelse: Tine Lykke Prado

Forlag: Rosinante

Sidetal: 269

Udgivelse: 2017

Blyantsbedømmelse: ✏️✏️✏️✏️✏️

*Sponsoreret af Bog & Idé.

Du kan købe bogen her.

Det fortælles, at Mariana Enriquez kan stå som den helt store arvtager for Roberto Bolaño, og det er i sandhed noget af en sammenligning, for han er en mester udi beskrivelse af død og ødelæggelse og vold til den helt store medalje.

Jeg må sige, at Mariana Enriquez formår at udfordre på den front, og jeg er fan af hendes forfatterskab, ganske allerede, for det er er en skrift, der brænder, en beskrivelse af en handlingsmættet situation, der slår gnister, og jeg brænder mig ganske enkelt på hver en formulering.

Det er fortællinger, der i og for sig handler om Argentina. Det er kvinder, der er i centrum, og det er således her, man som læser kan møde en kvinde, der synes at have set noget, og derpå drømmer hun noget, og hun ser i nyhederne, at det mord, et meget makabert et, har fundet sted. Det er drømmen, der folder sig ud, og hun føler, at hun bør meddele, at hun har et syn, men hvad vil folk ikke tænker derom?

Litteraturlinjer - skrivning

Det er fortællingen om nogle børn, der vil på hævntogt, og som ender med at blive ramt af et mareridt, der får varige konsekvenser for dem.

Det er netop sådanne aspekter, jeg synes om, for det underbygger denne sydamerikanske tradition, jeg så fint finder at have relevans i vores vestlige perspektiv, for der er her mulighed for at bryde grænser op og ændre på tilgang, for hvad vil det ikke betyde, hvis der er noget indre, der skaber problemer, og som faktisk kan vise sig at have berøring med den virkelighed, man befinder sig i?

Hvad er virkelighed, hvad er drøm? Alt smelter sammen i en mesmerisk læseoplevelse her.

Jeg anbefaler til højre og venstre, gang på gang, ganske enkelt.

Mange tak til Bog & Ide for at sponsorere denne bog til anmeldelse.

 

Andre Litteraturlinjer:

LitteratursidenSæt og match af Álvaro Enrique