Fjern stjerne

Fjern stjerne - Roberto Bolaño - Litteraturlinjer

Titel: Fjern stjerne

Forfatter: Roberto Bolaño

Forlag: Gyldendal

Sidetal: 212

Udgivelse: 2014

Blyantsbedømmelse: ✏️✏️✏️✏️

Det er svært ikke at bukke sammen af ren kærlighed til det billede, der er i centrum af Fjern Stjerne. Bolaño beskriver en mand, der skriver latinske digte om døden. Denne mand gør det såmænd med røgskrift på himlen hen over Chiles provinsbyer. Hvis du endda lægger til dette billede, at manden samtidig på sin vis agerer snigmorder rundt i byerne og sørger for, at uønskede mennesker forsvinder, ja så er der fylde og dybde i portrættet.

Vi befinder os i Chile under diktator Augusto Pinochets hårde handske, der hamrer løs og skaber ravage i samfundet i Chile.

I den korte roman når vi meget på få sider (212), og det er den navnløse fortæller, der er vores guide. Han forsøger at få forbindelse til denne morder, som hedder Carlos Wieder, og denne jagt tager sin begyndelse i litteraturklubber under Salvador Allendes Chile. Da har fyren et andet navn, Alberto Ruiz-Tagle.

Fortælleren har tidligere haft kontakt til denne pilotpoet, men han har mistet forbindelsen, og derfor søger fortælleren nu videre i vidneberetninger og endda også de pure spekulationer.

De temaer, pilotpoeten behandler i luften, er temaer som død, skyld, fædreland.

Der er mange vitaminer for hjernen i denne lille roman, men vær varsom, for den kan gøre så stort indtryk, at hjernen kommer på arbejde, for der er meget at gå igennem i tankerne. Det kan være forandrende på mange planer.

Dyk gerne ned i forfatterskabet her.

 

Andre Litteraturlinjer:

Indlæg på bloggen om et helt liv