Snigmorderens lærling

Robin Hobb - Snigmorderens lærling

Titel: Snigmorderens lærling

Forfatter: Robin Hobb

Forlag: Rosinante & Co

Sidetal: 422

Udgivelse: 2017

Blyantsbedømmelse: ✏️✏️✏️✏️✏️

Robin Hobb kan ikke umiddelbart være et nyt navn for ferme fantasy-fantaster, men det er nu alligevel en nyhed, der har ramt os i Danmark, endskønt fortællingen er gammel. Det er den første af Hobbs mange romaner på dansk, og derfor skal takken gå i retning af Rosinante & Co.

Robin Hobb er det velklingende pseudonym, og det borgerlige navn bag er da Margaret Lindholm. Hun har virkelig beriget os med denne Farseer-trilogi, sådan er det, hvor altså Snigmorderens lærling er den første del. Andet bind vil blive betitlet Kongelig snigmorder.

Lad os bare være direkte og lidt høje i hatten: Dette er en af fantasygenrens største klassikere, dersom man kan tale om sådanne. Det viser sig, at Snigmorderens Lærling er fortællingen om Fitz, der en kold vinterdag bliver afleveret direkte til kongen af De Seks Hertugdømmers folk. Han vokser op og bliver ad særlige veje en del af selve inderborgen, hvor de store beslutninger skal tages med det samme, og det er farefulde foretagender. Denne Fitz gennemgår en specifik træning. Her får han koncentreret indblik i, hvorledes man kan anvende Farseer-slægtens særlige kundskaber, og det går ikke stille for sig. Det er mystisk, og det er magisk. Det krydser mentale grænser, mere skal ikke røbes her.

Robin Hobb - snigmorderens lærlingDer er naturligvis røster om uro ude i landskabet, og der er hold i rygterne omkring Rødskibspiraterne. De truer riget, og de er altså ikke sådan at få bugt med. Drengen Fitz får her en særdeles afgørende rolle, dog skal han virkelig vogte sig, for med særlige kræfter kommer et vist ansvar, samtidig med at der med prestige og agtelse følger misundelse og harme. Han er et let offer, og han må gøre brug af sin intuition og sin ’evne’. Der er nogen, der vil ham ondt, men hvem hulen er det? Pludselig har Fitz flere sager at forholde sig til, og det kan være svært at kende forskel på de gode og de onde.

Snigmorderens lærling er første bind i en serie på tre, og den skal vi efter sigende få mulighed for at følge i dansk øjemed. Det er med at hoppe om bord nu og sejle med ud på fantastiske eventyr. Det kan jeg kun anbefale.
Man skal have hang til spænding og hurtig læsning, for tempoet er altså sat fra første sætning.

Ønsker du dig straks at læse om bind nummer to? Klik her.

 

Andre Litteraturlinjer:

traekopfuglens-kroenike