En forfatters dagbog

En forfatters dagbog

Titel: En forfatters dagbog

Forfatter: Virginia Woolf

Oversættelse: Karsten Sand Iversen

Forlag: Rosinante

Sidetal: 432

Udgivelse: 2018

Blyantsbedømmelse: ✏️✏️✏️✏️✏️

*Sponsoreret af Bog & Idé. 

Du kan købe bogen her.

Vi ved det vist allerede: Virginia Woolf valgte den våde vej ud af virkeligheden, vandrende med stenfyldte lommer ned mod floden Ouse i 1941, 59 år gammel, brugt i mental forstand og meget forstyrret, desillusioneret og mildest talt meget depressiv.

Med denne udgivelse er det muligt at komme tættere på Virginia Woolf og hendes daglige tanker, sådan som de rører sig, og de bevæger sig undertiden rundt om de bøger, hun læser, de bøger, hun skriver på, og de mennesker, hun møder.

Litteraturlinjer - skrivning

Hun er en skarp portrætmaler, når det kommer til gestaltning i skønlitteraturen, og hun er sandelig også en god og nuancerende betragter af de mennesker, der melder sig i den omgangskreds, hun bevægede sig rundt i.

Jeg kan således læse, at hun beundrer Byron og forfladiger Mansfield, to store forfattere, og hun er kritisk i sin tilgang, mere kritisk, end jeg umiddelbart havde forestillet mig.

Man får i sandhed føjet mange anekdoter til et i forvejen meget belyst forfatterskab. Det er et nærgående indtryk, man lukker ned for, når man vender sidste side, men jeg er dog sikker på, at refleksionen folder sig videre ud. Sådan har det i al fald været for mig, må jeg sige.

Signatur 2018

I disse dagbogsnotater, nøje udvalgt af Leonard Woolf, hendes ægtemand, får man – godt oversat af Karsten Sand Iversen – virkelig sans for det at skrive dagbog. Disse optegnelser består af en tilbundsgående redigering af de 26 dagbøger, Virginia Woolf efterlod sig, og man guides på forbilledlig vis ind til den kunstneriske proces og det nyskabende og meget originale forfatterskab. Jeg under dig at lukke op for lågen hertil.

Det første notat stammer fra 1918, og det sidste er nedfældet tre uger før selvmordet.

Mange tak til Bog & Idé for at sponsorere denne bog til anmeldelse.

 

Andre Litteraturlinjer:

Fire mænd - Litteraturlinjer - boganmeldelse