Litteraturhistorie – boganmeldelser

Jón Kalman Stefánsson - Menneskets hjerte - Litteraturlinjer

Jeg – Martin Rytter Handberg – anmelder litteratur. Jeg læser ny litteratur, samtidig med at jeg også skaber afsæt for klassisk litteratur. Jeg læser meget, og jeg kan meget godt lide at blive sat i gang med at tænke over det, jeg læser. Jeg stiller derfor krav til litteraturen, og jeg finder mange vitaminer i islandsk litteratur og i sydamerikansk litteratur – det er magisk.

En af mine helt store helte må siges at være Roberto Bolaño, som virkelig formår at sætte gang i en god fortælling, hvor perspektiverne bygger sig forbilledligt op til et klimaks.

Jeg har læst litteraturhistorie på Aarhus Universitet, hvorefter jeg gik videre til Litteraturvidenskab i København.

Jeg vil nu meget gerne sætte ord på mine mange dejlige læseoplevelser her på denne side. Der vil være anmeldelser af noveller, korte romaner, tykke romaner, murstensromaner.

Blog om litteratur

Der er undertiden opstået en stor interesse for skønlitteratur. Der er vokset mange blogs om litteratur frem hen over de mange gode år, og jeg er således ikke en undtagelse herfra. Jeg går dog i en lidt anden retning, idet jeg gerne vil skabe en mere dybdegående forståelse for litteraturen og et dybere indblik, hvorfor jeg også blandt andet opererer med forfatterportrætter.

Du kan klikke her for at komme videre til en gennemgående oversigt over, hvad jeg på Litteraturlinjer kan tilbyde netop dig du sultne læser.

Anmeldelse af litteratur

Jeg anmelder litteratur fra de store forlag i Danmark, mens jeg også engagerer mig i Bogrummet.dk samt Modspor.dk, idet jeg er tosset med at sprede det gode budskab om litteratur rundt i Danmark. Således blogger jeg om bøger flere steder, og jeg anmelder ærligt og ligetil. Jeg er bibliofil, sådan er det.

Bog - Litteraturlinjer

Om det er lydbøger eller trykte bøger – det er et fedt, for litteratur er noget for hjernen, men det skal da ikke være nogen hemmelighed, at jeg mægtig gerne booker plads i hjørnet af mit bibliotek, hvor jeg med en lun og dejlig kop kaffe sætte mig med læsebrillerne monteret på næseryggen og med øjne dybt begravet i bogens verden.