Sommerlæsning – ti tilfælde

Sommeren er over os, det er ganske sikkert, og jeg vil om ikke lang tid med glæde leje The Funky Forest ud til fine franskmænd og krybe i læsely i Ebeltoft. Jeg vil da mægtig gerne berette en smule om de store læseoplevelser, som dette halve år har givet mig.

  1. Vi var fiskere

Bog anmeldelse

Denne roman er en rigtig basker, for den sætter fokus på broderskabet i en afrikansk landsby, og jeg ihukommer, at den for alvor krøb ind under huden.

 

 

  1. Den underjordiske jernbane

Colson Whitehead og den underjordiske jernbane - litteratursiden

Vi bevæger os straks over til Det Store USA, hvor slavetiden lammer den sorte del af de arbejdende, men der er en, Corry, der vil det anderledes, og hun tager sagen i egen hånd.

 

 

  1. Varamo og Litteraturkonferencen

varamo-og-litteraturkonferencen

César Aira bliver ved med at imponere mig med sine finurlige fortællinger, hvor surrealismen virkelig vinder og overrasker. Det er en todelt episode, vi her bliver vidne til.

 

 

  1. Vegetaren

Vegetaren - Han Kang - Gyldendal - Litteraturlinjer

Hvad sker der, når en stemme melder sig og pådutter, at kød er en skam at spise, og at det må høre op med det samme? Det kalder på opbrud.

 

 

  1. Nøddeskal

Nøddeskal af Ian McEwan - nye romaner

Hamlet i maven? Shakespeares tragedie er vendt på hovedet hos ferme Ian McEwan, som har skabt en forrygende komedie, hvor fortælleren slet og ret er et foster.

 

 

  1. Havbogen

God bog

Dyk ned under overfladen og nyd, hvordan verden pludseligt vokser i omfang, for der er så mange væsner i havet, og du bliver beriget med en lækker viden.

 

 

  1. Dette fremmede i mig

Orhan Pamuk kan virkelig skrue en fortælling sammen. Igen er det Istanbul, der er hovedpersonen, og vi følger Mevlut, som ivrigt sælger sig vej igennem dagen.

 

 

  1. 4321

Paul Auster 4321 dansk

Tilfældighedens spil råder, og Auster leger med tanken om, at livet kan forme sig på forskellig vis. Archibald Fergusons liv gennemspilles i fire versioner.

 

 

  1. 2666

En voldsom beretning om Mexico og de prostituerede, der rammes af mænds vrede. I tilgift får vi en detektivisk historie serveret; vi er på udkig efter Benno von Archimboldi.

 

 

  1. Til fyret

Til fyret af Virginia Woolf

En udflugt til fyret lader vente på sig, og pludselig er familien i forfald, samtidig med at Krigen raser. Det er fremragende at læsning, en lyrisk lidenskabelig linedans.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.